Langer thuis wonen en dan verhuizen naar een verzorgingshuis

Langer thuis wonen en dan verhuizen naar een verzorgingshuis

Bij een van je kinderen inwonen tot het einde? Dat gebeurt nog nauwelijks. Op je 70e naar het bejaardenhuis? Dat is ook iets van vroeger. Tegenwoordig kan het niet eens meer door veranderingen in het zorgstelsel, ook al zou je het willen. Pas als het echt niet langer kan, dan kom je in aanmerking voor een verzorgingshuis (wel iets anders dan een bejaardentehuis!). Wanneer je in aanmerking komt, moet je eerst nog je beurt afwachten op een wachtlijst. Heel wrang, want in die verzorgingshuizen komt er vrijwel alleen een plek vrij wanneer er iemand anders is overleden… En zo modder je nog een tijd aan met mantelzorgers, thuiszorg of misschien zelfs 24-uurs verpleging.

Langer zelfstandig blijven wonen

Steeds meer mensen willen zelfstandig blijven wonen. Ze hebben hun eigen manieren en routines die ze willen behouden. Ze wonen in een fijne buurt en willen dat niet opgeven en weer van nul beginnen in een nieuwe omgeving met alleen maar senioren. Of ze zijn bang voor bemoeienis van hun kinderen of ze voelen zich juist bezwaard om het te vragen. De overheid heeft hier op ingespeeld en heeft bezuinigingen ingevoerd, zodat de keuze om naar een bejaardenhuis te gaan is komen weg te vallen.

Dure hulpmiddelen en een steeds voller huis

rollators in gang verpleeghuisLeuk die bezuinigingen, maar op een veilige manier langer thuis wonen kost de oudere bewoner een aardig zakcentje. Hoe ouder je wordt, hoe meer je nodig hebt en hoe duurder de hulpmiddelen. Het begint met een steun aan de muur in de badkamer en de wc, dan komt er een stevige wandelstok, gevolgd door een rollator, een sta-op-stoel, naast de luie stoel die er al stond. Uiteindelijk moet er ook een traplift komen en een rolstoel voor uitjes buiten de deur die wat langer duren en een elektrisch verstelbaar bed is na een tijdje ook een vereiste geworden. Het huis komt steeds voller te staan.

Welke spullen blijven achter bij de verhuizing naar het verzorgingshuis?

En dan, eindelijk is er plek voor vader, moeder, opa of oma in het verzorgingshuis. Wel graag binnen een paar dagen verhuizen, want anders gaat de plek naar iemand anders. Van volledig huis naar een enkele kamer verhuizen… Wat nemen we mee? Wat past er? Wat blijft er allemaal achter? Veel! Je kunt gelukkig twee dagen vrij krijgen van je werk. Even flink doorbijten en dan is de klus geklaard.

De oude woning nog leegmaken…

Helaas kom je er niet veel later achter dat de klus nog lang niet voorbij is. Nu zijn er namelijk dubbele lasten… De huur of hypotheek loopt gewoon door. Bij een huurhuis moet je vaak binnen 1 tot 2 maanden de woning in originele staat opleveren. Gezien de vele spullen die zijn achtergebleven en de vele gaatjes in de muur die in de loop der jaren zijn gemaakt, wordt dat nog een hele kluif.

waardevol persoonlijk zakhorloge bewarenTijdgebrek!

Ondertussen ben je gewoon weer aan het werk. Laten we ook niet vergeten dat je ouder of grootouder juist nu extra aandacht nodig heeft. Zo’n verhuizing naar een kamer in een verzorgingshuis is een hele shock.

Wij regelen alles voor u bij het leegruimen van het huis

In deze situaties zijn wij er voor je. Kees Talen heeft jarenlange ervaring met het leegmaken van huizen en met het netjes opleveren volgens de regels van woningverenigingen. U maakt vrijblijvend een afspraak om een offerte te maken. Bij uw akkoord gaan we snel voor u aan de slag. Persoonlijke documenten of andere items houden we voor u apart. U bepaalt zelf wat u zelf wilt houden en wat er weg kan. Naar wens kunnen we bepaalde stukken ook los voor u taxeren.  Het belangrijkste is: het bespaart u een hele hoop tijd en stress! De woning is in de goede en ervaren handen van Kees Talen, deadlines worden gehaald en uw kostbare tijd kunt u doorbrengen bij uw (groot)ouder.

Vraag een vrijblijvende prijsopgave voor een woningontruiming

Bel nu voor een vrijblijvende afspraak en ervaar ook de voordelen van een professionele woningontruiming met inboedelopkoop. Neem contact op met Kees Talen via 0653621962 of info@woningontruimen.nl (graag uw telefoonnummer hierbij vermelden) en ontvang geheel vrijblijvend een prijsopgave.
Werkgebied Woningontruimen.nl

Speak Your Mind

*